Kopieerapparaat-printer.nl


CookiesVirusbescherming voor printers

Xerox en McAfee laten hun eerste multifunctionele printer zien, die over McAfee Embedded Control software beschikt. Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van malware- en virusbescherming. De printer beschikt over antivirus software wat gebruik maakt van een filter methode. Dit filter laat alleen goedgekeurde programma’s toe.

Xerox liet tijdens de McAfee FOCUS 12 security conference zien dat malware bedreigingen niet alleen met computers geassocieerd moeten worden. Elk apparaat dat op een netwerk aangesloten zit, kan gevaar lopen.

Tom Moore, vice precident Embedded Security bij McAfee: “Wanneer een multifunctioneel apparaat data ontvangt en verwerkt om te printen, kopiëren, scannen of faxen, is het gevoelig voor malware-aanvallen. Dit is een kwetsbaarheid die bedrijven vaak over het hoofd zien en waar tot nu toe geen actieve oplossingen voor geboden werden.” Rick Dastin, directeur van Xerox Office and Solutions Business Group, voegt toe: “IT-beheerders zien genetwerkte printers niet altijd als een beveiligingsrisico. Met de ontwikkeling van de Embedded Control software voegen we actieve beveiliging tegen virus- en malware-aanvallen aan onze producten toe en helpen we om de gevaren te beperken.”

De oplossing die Xerox en McAfee bieden vereenvoudigen de processen voor IT-beheerders. De anti-virus software is geïntegreerd in de controller van de printer. Bij dreiging van een virus waarschuwt de software, waarna de de juiste actie wordt ondernomen. Systeembeheerders hoeven hierdoor niet bovenop de nieuwste virus dreigingen te zitten en deze proactief te blokkeren.

Uit een eerder onderzoek van Xerox en McAfee, dat gehouden is onder de kantoormedewerkers, blijkt dat er noodzaak is om te benadrukken dat het integreren van security  bij randapparatuur van groot belang is. Voornamelijk bij de printers en andere multifunctionele apparaten die zijn aangesloten op een netwerk. Volgens dit onderzoek zegt 54% van de kantoormedewerkers niet altijd het IT-securitybeleid te volgen, 34% weet niet zeker of er wel een IT-securitybeleid aanwezig is. Dit is een groot risico voor bijvoorbeeld creditcard gegevens van klanten of medewerkers. Ook laat het onderzoek zien dat 39% van de medewerkers die vertrouwelijke gegevens scannen, kopieren of faxen, zich soms afvragen of de informatie wel veilig is op het netwerk.

 

< Vorige Volgende >

Contact

linkedin logo

036-820 00 40

twitter logo

Tweets

   jQuery(function($){
    $(".tweet").tweet({
     join_text: "auto",
     username: "print_sharp",
     avatar_size: 48,
     count: 3,
     auto_join_text_default: " we said, ",
     auto_join_text_ed: " we ",
     auto_join_text_ing: " we were ",
     auto_join_text_reply: " we replied ",
     auto_join_text_url: " we were checking out ",
     loading_text: "tweets laden..."
    });
   });