Kopieerapparaat-printer.nl


CookiesBespaar kosten op uw printer en kopieerapparaat

U herkent dit vast wel. U koopt een goedkope printer, u print en bent tevreden. Zodra u de toner moet vervangen schrikt u, de prijs van nieuwe toners is zo hoog. Dat is niet waar u op gerekend had!
Om dit te voorkomen hebben wij een aantal tips voor u.

Bij de aanschaf van een printer of kopieerapparaat moet u op het volgende letten:
Wat is de maximale printsnelheid?
Hoeveel papierbakken kunnen erin, en wat voor papierformaat past erin?
Wat zijn de systeemspecificaties zoals resolutie (dpi), geheugen, harde schijf?
Wat is het energieverbruik?
Wat kosten nieuwe toners, drums en fusers?

Vaak worden veel van de bovenstaande punten vergeten. Hierdoor heeft u als klant extra kosten. Wat niet zou hoeven als u goed geïnformeerd wordt.
Lees onderstaande 6 tips, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Let op het stroomverbruik
De printers, multifuntionals, kopieerapparaten, staan vaak de hele dag aan zodat de gebruikers snel gebruik kunnen maken van de apparaten zonder dat ze moeten wachten tot het apparaat opgewarmd is.
Een gemiddeld kopieerapparaat verbruikt al gauw 1.5 KWh. Hier kunt u dus veel besparen wanneer u de energiespaarstand gebruikt. Het klinkt vanzelfsprekend, maar zorg er ook voor dat na werktijd de printers uitgeschakeld worden. Hiermee voorkomt u dat de machine onnodig de hele nacht stroom verbruikt. Sommige printers kunnen ook zo ingesteld worden dat ze tijdens werkdagen en kantooruren aangaan, en dat ze automatisch buiten deze werktijden uitgeschakeld zijn.

Minder werk bij één soort
Wanneer u meerdere kopieerapparaten, printers en multifunctionals heeft staan. Maak dan gebruik van zoveel mogelijk hetzelfde merk en model. Dit is makkelijker voor het onderhoud. U kunt namelijk de onderdelen uitwisselen. Een overschot van toners is minder erg, dan wanneer u bijvoorbeeld drie of vier verschillende printers heeft staan.
Het kost ook minder van de administratie, er hoeft immers maar voor een model toners besteld te worden. Dit maakt het voorraad beheer een stuk makkelijker én sneller.

Tel, test en controleer
Bijna alle printers hebben een ingebouwde functie waarmee je kan zien hoeveel afdrukken het apparaat heeft gemaakt en door wie. Bij de meesten kan er ook een quota ingesteld worden zodat gebruikers nooit meer afdrukken kunnen maken dan dat er door u is ingesteld. Hierdoor houdt u de afdrukken per maand inzichtelijk en overzichtelijk.
Zorg er ook voor dat wanneer u een kleurenafdruk moet maken, u eerst een zwart-wit testafdruk maakt. Een zwart-wit afdruk is relatief een stuk goedkoper dan kleur. U gooit daarom ook minder geld weg als een zwart-wit afdruk mislukt dan wanneer een kleurenafdruk is mislukt.

Hou de verbruikskosten in de gaten
De verbruikskosten, toner en drum, zijn bepalend voor de totale kosten. De aanschafkosten van een printer zijn maar een deel hiervan.
Een goedkope printer, waarvan elke 1.500 afdrukken de toners van vervangen moeten worden, is een stuk duurder dan een iets duurdere multifunctional waarvan de toners tot wel 4.000 pagina’s meegaan.

Denk aan de toekomst
Let erop welke functionaliteiten u in uw bedrijf nodig heeft. Denk aan de functies als printen, faxen, kopieren en scannen. Het is goedkoper om een multifunctional te nemen. Dit apparaat kan al deze taken uitvoeren en is in verhouding goedkoper dan dat u voor elke functie een apart apparaat moet aanschaffen.
Maar denk ook aan de groei van uw bedrijf. Een contract wordt voor een aantal jaar afgesloten. Zorg daarom dat er genoeg marge in het contract zit zodat uw bedrijf kan door blijven groeien, zonder dat het contract een bottleneck of kostenprobleem gaat zijn.

Vaste prijs per pagina
Sommige fabrikanten hebben de mogelijkheid om een vaste prijs per afdruk af te spreken. Zo kunt u bijvoorbeeld 1,5 cent per zwart-wit afdruk betalen.
Er zijn all in one printer contracten, die ook wel onderhoudscontracten worden genoemd. Hierin is alles inbegrepen. De kosten voor storingen en (preventief en correctief) onderhoud zijn dan voor de fabrikant/leverancier. De verbruiksmaterialen zijn hierin ook inbegrepen, op de nietjes en papier na.
Alle kosten zitten hierin dus al verwerkt. U betaald een vast maandbedrag voor het printen en kopieren, hierdoor komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

Wilt u weten hoeveel u per maand kunt besparen. Maak dan een afspraak met ons. Wij adviseren u graag waar u kunt besparen. Dit gesprek is geheel gratis en vrijblijvend.

< Vorige Volgende >

Contact

linkedin logo

036-820 00 40

twitter logo

Tweets

   jQuery(function($){
    $(".tweet").tweet({
     join_text: "auto",
     username: "print_sharp",
     avatar_size: 48,
     count: 3,
     auto_join_text_default: " we said, ",
     auto_join_text_ed: " we ",
     auto_join_text_ing: " we were ",
     auto_join_text_reply: " we replied ",
     auto_join_text_url: " we were checking out ",
     loading_text: "tweets laden..."
    });
   });